2010. május 10., hétfő

Napi gondolat NeMo-tól (2010.05.10)

Azt gondolom, sok jóérzésű ember tűnődik el azon, vajon miért vált olyan idegenné, pénzéhessé a világ és mit tehetünk azért, hogy ez ne így legyen.
A világ olyan, amilyen, mindig is voltak benne törtető, hatalomra vágyó emberek, bár korunkban úgy tűnik, valóban felerősödött ez a tendencia. Müller Péter ezt tömören és velősen úgy fogalmazza: "Moneykrácia".
(Müller Péter: Benső mosoly)

Ha te, hozzám hasonlóan inkább békére és szeretetre vágysz, fontold meg a következőket:
Változtathatsz a világon, de a változás alapja a saját belső világod kiteljesítése. Ha békében élsz önmagaddal, mert ismered és elfogadod mindazt, aki vagy, ezt minden, környezetedben élő ember észreveszi.
Lesznek, akik örülni fognak, és megnyílnak előtted, mert rokonlelkek vagytok, és ő is a békére vágyik. Vannak, akik rossz szemmel és értetlenül fognak nézni, de te ne törődj velük, csak maradj önmagad minden nehézség ellenére.
Mindig állj ki az igazság mellett, és soha ne állíts valótlant!
Ha teheted, képességeid szerint segíts mindazoknak, akiknek erre van szüksége.
Hidd el, ezáltal a saját életed merőben megváltozik, teljesebbé lesz, a körülötted élők pedig akaratlanul is változni fognak, mégpedig pozitív irányba. Akik kezdetben rossz szemmel nézik, hogy "milyen hülye vagy", hidd el, óhatatlanul a te nyomdokaidba fognak lépni, csak idő kérdése...

NeMo: Az Út

Végtelennek tűnik néha az út,
Végül mégis felnyitsz egy új kaput.
Kulcsa a minden napos küzdelem,
Mellyet vív szív, lélek és értelem.

Ha úgy érzed, hogy jó útra találsz,
Haladj rajta a végtelenen túl,
És ha valóban a jó úton jársz,
Isten keze szelíden érted nyúl

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Rendszeres olvasók

holisztikus

Google analytics