2010. június 2., szerda

Bandi Bácsi hitvallása és legfőbb tanítása:

„Szenvedjétek el egymást szeretetben” (Kol 3,13.)
- Ez az én alapigém. Lényem és szolgálatom alapdallama ez az ige. Tulajdonképpen ezt kellene ráírni a síromra, ha egyszer meghalok. Mert a Szeretet és a Szenvedés ebben az igében összekerült. Minél jobban szeretek valakit, annál jobban megszenvedem. Nincs szeretet szenvedés nélkül, és csak az tud igazán szenvedni, aki szeret. Jézusról beszéljek? A keresztjéről? Olyan nagyon szenvedett - mert olyan nagyon szeretett! Életét adta érettünk a kereszten. Maradjunk annál, hogy az Ő követője, a Homo Christianus csak azt az életet követheti, amelyet Gazdája bemutatott.

2 megjegyzés:

Líbuc Nagy Katalin 2010. június 2. 20:53  

Gyönyörű gondolatok, gyönyörű formába öntve. Hozzá lehet jutni a forráshoz?

NeMo 2010. június 3. 0:09  

Bandi bácsi hitvallását arról a netes oldalról vettem, ahonnan az dr Gyökössy Endre életrajzának nagy részét;
Vájtfül archívum - Arnold Ernő: Ki volt Dr. Gyökössy Endre?
ezt a bővebb életrajzot érdemes is elolvasni.
A Wikipedián Bandi Bácsi életrajzában megemlítik kiadott műveit is, ám postmortem is napvilágot látott jónéhány gyűjteményes munkája. Édesanyámtól szívesen megkérdezem, melyik kiadó gondozásában kaphatók művei, de van esélyed, hogy bármelyik nagyobb könyvesboltban (Libri, Alexandra, stb) rájuk bukkansz. Régi olvasója, csodálója, tisztelője vagyok Gyökössy Endre életbölcsességének... sajnos olyan nagy szerencsém nem volt, mint édesanyámnak, aki személyesen ismerhette a farkasréti ökumenikus közösségből. A "Bandi Bácsi Bölcsességei" rövid idézeteit "Szeress mégis" című, halála után megjelent munkájából idéztem, ez egy csodálatos "breviárium", az év minden napjára tartalmaz vagy egy velős bölcsességet, vagy egy élettapasztalatból eredő útmutatást.
Folytatni fogom Bandi Bácsi idézeteit, azt gondolom, azokra a napokra, amikor magam túl fáradt vagyok megfogalmazni a saját töprengéseim eredőjét, jó blog-téma lesz...
Szeretettel üdvözöllek: NM

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Rendszeres olvasók

holisztikus

Google analytics