2009. április 16., csütörtök

A Bajnai csomag (Lesz ez még így se...)

Gyurcsány Ferenc kormánya egy hónappal ezelőtt, március 10-én nemzetközi szerződésben vállalt kötelezettséget a Bajnai-csomagként megismert intézkedés-sorozat bevezetésére. Vagyis még meg sem alakult a Bajnai-kormány, de ha sikerül megalakulnia, a Gyurcsány-kormány programját fogja végrehajtani, mert erre szerződés kötelezi.

Fájdalomcsomag
Körmendy Zsuzsanna
2009. április 3. 00:01
Magyar Nemzet

Fájni fog, pislogott együttérzést mímelve a népnyúzó programját máris politikai vitáktól féltő Bajnai Gordon. A több budapesti ingatlannal, villával, tihanyi üdülőtelekkel, Nemesnádasdon présházzal, Etyeken zártkerttel rendelkező kormányfőjelölt sajátos ajándékokkal kedveskedik a nyugdíjasoknak, a többgyerekes családoknak, a gyermeküket egyedül nevelőknek, a munkanélkülieknek, de ne maradjon ki a sorból az összes terhet megfeszített erővel viselő középosztály, a kisvállalkozói réteg és a gazdák sem.Idén 300 milliárdos megszorítócsomagot várhatunk, jövőre 600 milliárdosat. Hogy miért tervez ez a botcsinálta miniszterelnök-jelölt olyan választási évre, amelyen valószínű, hogy nem az őmögötte álló pártok lesznek a befutók, az legyen az ő titka.
De lássuk, számunkra mi minden van ennek az ingó és ingatlan vagyonban dúskáló fiatalembernek a puttonyában.
Bajnai a nyugdíjasokat és a panelban élő szegényebb közép- és alsó középosztálybelieket, munkásokat a távhő- és gázártámogatás megszüntetésével örvendeztetné meg. Ez a támogatás az elmúlt években már drasztikusan csökkent, a segítség egyre csekélyebb, de még számít. Magyarországon nagyon sokan vannak, akiknek néhány ezer, sőt néhány száz forint is pénz.
Az orvosi vizitdíj bevezetésénél egy milliós fizetésű miniszter így érvelt: ,,Ugyan, mi az a háromszáz forint? Egy hamburger ára?" De arra nem gondolt, hogy az az idős asszony, akinek a 300 forint is számít, még nem evett hamburgert.
A nyugdíjasoknak további jótétemény, hogy ezentúl nem kell aggódniuk, mikor és mekkorára porciózott részletekben kapják tizenharmadik havi nyugdíjukat. A 80 ezer forintra maximált öszszeget majd még tovább karcsúsítják, aztán egyszer csak eltüntetik a szocialisták. A tervezett legaljasabb intézkedés minden bizonnyal a 28 500 forintos nyugdíjminimum eltörlése. Bajnai úgy érzi, sok ez a havi huszonnyolcezer forint egy tanyán élő nyolcvanévesnek - tudjuk, elsősorban a mezőgazdaságban rendkívül alacsony nyugdíjak vannak.
A Gyurcsány-klón puttonya ezzel még nem ürült ki. Hazaszeretete közismert, nemzetféltése magától értetődik. A jövendő generációk érdekében egy tollvonással meg kívánja szüntetni a gyermekeket vállaló házaspárok egyetlen indulótámogatását, a szocpolt, amely a lakáshoz jutásban jelentett némi segítséget. (Nem volt nagy összeg: egy szerény lakás árának egyhatod-egynyolcad részét jelentette.)
A nőknek Bajnai nemcsak a pubis mosolyával kedveskedik, hanem elintézi őket keményen, rendesen: ezentúl két év helyett csak egy évig maradhatnak otthon kicsinyükkel. Elég nagy már az az egyéves totyogó, minek lóg az anyján, menjen inkább tőzsdézni, nem igaz?
A családi pótlék megadóztatása már küszöbön, megszüntetése pedig Bajnai nagy ívű távlati elképzeléseihez tartozik.
Az aktív rétegek örüljenek, hogy dolgozhatnak. Egyszerűbb őket facsarni, mint hajkurászni a nevetséges adót fizető vagyonos csalókat. Az ő nyugdíjkorhatáruk hatvanöt évre emelkedik. Nem számít sem a magyar lakosság egészségi állapota, sem a halálozási mutatók. A Bajnai-félék úgy gondolják, ha a lakosság tekintélyes részénél néhány esztendőre csökken a pihenéssel tölthető évek száma, sőt sokan meg sem érik a nyugdíj éveit, az fiskális szemmel nézve tiszta haszon. E tendenciát erősítendő máris eldöntötték, hogy kivonnak az egészségügyből harmincmilliárd forintot. (Ki is vonták...)

Források:
http://szentkoronaradio.com/publicisztika/2009_04_03_kormendy-zsuzsanna-fajdalomcsomag
http://www.mno.hu/portal/627298
http://www.mno.hu/portal/627232

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Rendszeres olvasók

holisztikus

Google analytics