2012. július 1., vasárnap

Napi gondolat: Szépség


Tévhitek és tévutak jellemzik a mai kor embereit, főként a fiatal nőket. A hamis szépségideálok kergetése sok esetben testképzavarhoz és más betegségekhez, például anorexiához vezethet. Már huszonéves korban felmerül a plasztikai műtétek lehetősége, és végső soron sorozatos sebészi beavatkozások következhetnek. Az egész felfordulás ismételten a pénzre vezethető vissza. No és persze a pénz hathatós eszköz a reklámok általi agymosásra. Az agymosás eredményét nem taglalom, bármit elhiszünk, ha szebbek akarunk lenni. Csakhogy nem ezen múlik, szépek vagyunk-e!
Nem véletlen a "szépségipar" kifejezés. Valóban ipar, számtalan vállalkozás ígéretei alapján indul útnak a hiszékeny szépülni vágyó, és miközben a szépségipar résztvevői meggazdagszanak, a szépülni vágyó sem soványabb, sem szebb nem lesz, mert a SZÉPSÉG NEM A KÜLSŐSÉGEKBŐL FAKAD!
Sem a smink, sem a ruha nem tesz szebbé, ha nem tudod, mi való neked, vagy milyen az egyéniséged!
És nem, nem a ruha teszi az embert, az ember teszi széppé a ruhát, amit hord!
Nem a smink teszi széppé az arcot, hanem az a smink áll jól, amely a saját vonásaidat emeli ki!
Ehhez persze ismerned kell a saját arcodat is, és a saját előnyös tulajdonságaidat is.

A szépség alapja az a BELSŐ KISUGÁRZÁS, ami az ember sajátja, amennyiben van helyes önképe és önbizalma.
Az önismeret, és önbizalom képes arra, hogy belső tartást adjon. Akinek sajátja, az előtt nincsenek lehetetlenek, szinte bármire képes, amit eltervez, és ez külső megjelenésén is meglátszik.

Törekedj tehát arra, hogy önmagadat megismerd, és megszeresd! Ha a mosolyod belülről fakad, a harmónia, amit kisugárzol, mindenki számára láthatóvá válik.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum

Rendszeres olvasók

holisztikus

Google analytics